Web Analytics Made Easy - Statcounter

ابراهیم سحرخیز؛ کارشناس آموزش و پرورش در گفت‌وگو با خبرنگار اجتماعی ایسکانیوز درباره مشکلات صندوق ذخیره فرهنگیان گفت: عمده‌ترین دلیل نارضایتی معلمان از صندوق ذخیره فرهنگیان شفاف نبودن عملکرد صندوق است. البته تخلفات و مشکلاتی که در زمان مدیریت آقای فانی رخ داد هم بالغ بر هشت هزار تا ۱۵ هزار میلیارد تومان بخشی از دارایی‌های صندوق در بانک سرمایه و دیگر بخش‌ها در قالب تسهیلات به دیگران واگذار شد و به موقع به صندوق باز نگشت و به عنوان اختلاسی بزرگ نام برده شد بر نگرانی معلمان افزود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بیشتر بخوانید

شاخص‌های رتبه‌بندی معلمان چیست؟

او افزود: همچنان که در اساسنامه اولیه و چرایی تاسیس صندوق عنوان شده، و هم در ادعاهایی که بعدا مدیران عامل وقت صندوق داشتند قرار بود که صندوق هم در طول اشتغال و هم در بازنشستگی، معلمان و سهام‌داران بتوانند از خدمات صندوق بهره‌مند شوند. خدمات شامل دریافت وام‌های کم بهره، خدمات رفاهی مانند خرید خودرو، کمک به ساخت مسکن و درمان و مواردی که فرهنگیان متوقع هستند، می‌شد که محقق نشد. اوایل در قالب لیزینگ و سایر تسهیلات خدماتی به اعضا داده می‌شد اما قابل توجه نبودند و نرخ سود بانکی بالایی داشتند. به همین خاطر فقط به این بسنده شد که در زمان بازنشستگی با فرهنگیان تسویه حساب می‌شد و افزون بر مبلغی که به عنوان سپرده گذاشته بودند مبلغی به عنوان سود دریافت می‌کردند.

صندوق ذخیره فرهنگیان بزرگ‌ترین هلدینگ‌ اقتصادی ‌کشور

معاون اسبق آموزش متوسطه عنوان کرد: اتفاقاتی که اخیرا افتاده، وعده‌های داده شده و عمل نشده باعث شد تا فرهنگیان مضطرب و نگران شوند و اعتراضات به حدی رسیده بود که دارایی‌هایشان در صندوق را مطالبه کنند که فعلا این موج فروکش کرده است. چیزی نزدیک به ۸۰۰ هزار نفر سهام‌دار در صندوق مشارکت دارند و این صندوق علاوه بر شرکت‌های اقماری چهار هلدینگ بزرگ اقتصادی دارد و یکی از بزرگ‌ترین هلدینگ‌های اقتصادی کشور محسوب می‌شود و ماهیانه سه تا پنج درصد از حقوق معلمانی که عضو صندوق هستند به حساب صندوق واریز می‌شود. ما قریب به یک میلیون معلم داریم و این رقم بسیار زیادی است.

او اضافه کرد: بسیاری از بنگاه‌های اقتصادی بزرگ در این شرایط سود بدی نداشتند، و به نظر می‌رسد به علی رغم افزایش ظاهری، مبلغ سود صندوق مطلوب نیست و با این نرخ تورم و افزایش‌هایی که در چند سال اخیر شاهد بودیم، به نظر می‌رسد که صندوق نتوانسته عملکرد مطلوبی را در حوزه اقتصاد داشته باشد.

سحرخیز توضیح داد: صندوق باید علاوه بر شفاف‌سازی باید بستری فراهم کند که معلمان مشارکت بیشتری در اداره صندوق داشته باشند، مشارکت به این معناست که در انتخاب هیات مدیره و هیات امنا سهیم باشند. البته واگذاری انتخاب هیات مدیره به معلمان به این معنا نیست که ما کار را به افراد غیرکاردان بسپاریم بلکه متاسفانه صندوق در طی این دوران تاسیس سیاسی اداره شده و هیات مدیره آن علاوه بر اینکه در صندوق مسئولیت دارند چهره‌های نام‌آشنای حوزه سیاست هستند و این سیاسی بودن بیشترین آسیب را به صندوق وارد کرده و باعث شده که در برخی برهه‌ها ما مدیران اتوبوسی را از یک استان طیف و گروه خاص در صندوق شاهد باشیم که این کار خوب نیست و بوی رانت‌خواری، ویژه‌خواری به مشام می‌رسد.

انتصابات اتوبوسی از طیفی خاص

او ادامه داد: من بارها متوجه شدم که قسمت اعظم مدیران صندوق از یک استان خاص با رویکردی سیاسی انتخاب می‌شوند و مضاف بر این هیچ تخصصی در حوزه اقتصاد ندارند. اگر قرار باشد کسی که زمانی مدیرکل آموزش و پرورش یک استان بوده مدیر صندوق شود و تمام معاونانش را هم با وجود اینکه سال‌ها از بازنشستگی‌اشان گذشته به کارگیری کند، کار خوب پیش نمی‌رود. صندوق قرار نیست حیات خلوت بازنشستگانی باشد که سیاسی هستند و به یک طیف افراطی سیاسی تعلق دارند. این‌ها باعث شده تا معلمان نگران آینده صندوق باشند.

این کارشناس آموزش و پرورش عنوان کرد: یکی از دلایل اتفاقاتی هم که سال ۹۵ افتاد، این بود که مدیریت‌های حاکم بر بخش‌های مختلف صندوق با رویکرد سیاسی انتخاب شده بودند. اگر این‌ها را کنار بگذاریم و عملکرد صندوق هم بر اساس قولی که آقای رئیسی دادند شفاف شود و در منظر معلمان قرار گیرد، طرازنامه، عملکرد یک ساله در مجامع  عمومی به استحضار معلمان برسد و بدانند که دخل و خرج صندوق چگونه است، صندوق بهتر عمل خواهد کرد.

سحرخیز گفت: قرار بود این صندوق با مشارکت معلمان و دولت شکل گیرد کماینکه سایر کارکنان دولت صندوق پس انداز کارکنان دارند و معادل همان قدری که هر ماه به حساب صندوق واریز می‌کنند، دولت برای کارکنان سرمایه‌گذاری می‌کند و در زمان بازنشستگی سود آن را پرداخت می‌کند اما در صندوق ذخیره دولت قرار بود همان اندازه که معلم پرداخت می‌کند، دولت هم به وعده خود عمل کند اما چند سالی است که این اتفاق نیفتاده است و دولت به صندوق بدهکار است و این باعث شده که معلمان در زمان بازنشستگی سهم دولت را دیر بگیرند. یعنی معلمی که انتظار دارد در زمان بازنشستگی کلیه دیون خود را دریافت کند، نیمی را دریافت می‌کند و پرداخت مابقی به سال‌های بعد موکول می‌شود.

وزیر آموزش و پرورش باید پاسخگو باشد

معاون اسبق آموزش متوسطه اظهار داشت: براساس ماده ۱۴۳ برنامه سوم توسعه وزیر آموزش و پرورش در قبال عملکرد صندوق مسئول است و باید به مجلس پاسخگو باشد.  وزاری آموزش و پرورش به عنوان نماینده‌های عالی دولت باید پیگیر پرداختی‌های دولت به صندوق باشند. یکی از وظایف وزیر این است که هر سال این را رصد کند و در بودجه سنواتی دولت هم این موضوع عنوان شود اما چند سالی است که در بودجه سنواتی خبری از پرداختی دولت به صندوق نیست و این بدهی‌ها روی هم انباشته شده و به بدهی بزرگی تبدیل می‌شود که روی عملکرد صندوق اثر منفی دارد.

او بیان کرد: یکی از مطالبات معلمان این است که دارایی‌های فرهنگیان در صندوق شامل اموال منقول و غیرمنقول و مستقلات شده و ارزش دارایی‌های صندوق به روز شود تا هر فرهنگی در زمان بازنشستگی فقط سهم خود و دولت را دریافت نکند و ارزش مالکانه دارایی‌ها به روز محاسبه شود. ارزش مالکانه کارخانه‌جات و شرکت‌ها و مستقلات اگر به روز شوند دارایی‌های صندوق بیش از آن چیزی است که امروز اعلام می‌شود. این اتفاق نیفتاد و البته دولت قبلی در اساس‌نامه این موضوع را عنوان نکرده بود و اخیرا شنیده‌ام که درنظر گرفتن سهم ارزش مالکانه برای اعضا منظور شده اما هنوز عملیاتی نشده است.

سحرخیز توضیح داد: اگر این موضوع عملیاتی شود باید حقوق تمام بازنشسته‌هایی که تسویه حساب کرده‌اند هم محاسبه شود زیرا در به وجود آمدن این دارایی‌ها سهیم بودند و حق و حقوقشان پرداخت نشده است. چرا معلم باید برای وامی جزئی به بانک‌ها مراجعه کند درحالی که صندوق ذخیره بزرگ‌ترین گردش مالی را دارد اما خدماتی ارائه نمی‌دهد که فرهنگیان بتوانند از آن استفاده کنند.

او در پایان تاکید کرد: امیدوارم افراد کاردان به کارگیری شوند. من متوجه نشدم که چطور مدیرعامل صندوق یک ماهه و نیامده عزل شد؟ این‌ها برای معلمان سوال برانگیز است و باید شفاف‌سازی شود. آدم‌های کاردان و خبره باید در راس قرار بگیرند. صندوق ذخیره فرهنگیان نباید به خلوت سیاسون افراطی از هر جناحی تبدیل شود.

انتهای پیام /

پرستو خلعتبری کد خبر: 1134486 برچسب‌ها وزارت آموزش و پرورش

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: وزارت آموزش و پرورش صندوق ذخیره فرهنگیان زمان بازنشستگی آموزش و پرورش عملکرد صندوق دارایی ها باعث شد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۶۶۹۷۶۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بیش از یک میلیون نفر روستایی و کشاورز در این دولت بیمه شدند

ایسنا/زنجان مدیرعامل صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر گفت: جذب بیمه‌شده جدید در این صندوق از مهم‌ترین اقدامات انجام‌شده در دولت است. در این مدت، یک میلیون و ۱۳ هزار نفر جدید به عضویت این صندوق درآمدند.

بیت‌الله برقراری در دیدار با استاندار زنجان، بیان کرد: پیش از روی کار آمدن دولت سیزدهم، صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر یک میلیون و ۳۰۰ هزار نفر بیمه‌شده داشت، در این دولت تاکنون یک میلیون و ۱۳ هزار نفر جدید تحت پوشش این صندوق قرار گرفتند.

وی با بیان اینکه بیمه‌های فراگیر نقش مهمی در فراهم کردن زمینه‌های لازم برای رفاه مردم دارند، اظهار کرد: در این حوزه با شتاب بیشتری در حال حرکت هستیم‌.

برقراری ادامه داد: یکی از راه‌های تحقق عدالت اجتماعی، گسترش شرایط بیمه‌ای است، با گسترش این بخش می‌توانیم در این حوزه به تحقق عدالت اجتماعی نزدیک شویم. این در حالی است که با استقرار دولت سیزدهم اقدامات بسیار موثری انجام شده است.

مدیرعامل صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر اظهار کرد: ایجاد یک میلیون شغل در سال براساس مستندات و طرح کالا برگ الکترونیکی از جمله اقدامات شاخص است.

استاندار زنجان نیز در این دیدار با بیان اینکه درد کارگران را درد خودمان می‌دانیم، گفت: حل مسائل کارگران از دغدغه های اصلی مدیریت استان است.

محسن افشارچی با بیان اینکه استان زنجان در شاخص‌های مرتبط به حوزه کار و تولید، رتبه‌های بالای کشور را به خود اختصاص داده است، ادامه داد: زنجان در زمینه احیای واحدهای راکد رتبه دوم کشوری و در زمینه نرخ بیماری رتبه سوم کشور را از آن خود کرده است.

به گزارش ایسنا به نقل از پایگاه اطلاع رسانی استانداری زنجان، وی به گره‌گشایی از مسائل تعاونی‌های مشکل‌دار استان اشاره کرد و افزود: در این زمینه با همراهی مسؤولان کشوری اقدامات مطلوبی تاکنون انجام شده است.

در پایان این دیدار، از دو مادر خانه‌دار روستایی دهه هشتادی زنجان که سه فرزند دارند، تقدیر شد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • اعتبارات خوبی برای به آموزش و پرورش بوشهر اختصاص یافت
  • واکنش معین به اعتراضات دانشجویی در آمریکا: دانشگاه و دانشجویان در مقایسه با سیاسیون یا سرمایه‌داران، از اعتماد عمومی و سرمایه اجتماعی بالاتری در جامعه برخوردار هستند/ اعتراض آنها می‌تواند به تغییر سیاست‌های دولتها و حتی تغییر دولتها منجر شود
  • تقویت آموزش و پرورش در دولت سیزدهم
  • (تصاویر) دیدار معلمان و فرهنگیان با رهبر انقلاب
  • ۹۰ هزار معلم جدید، اول مهر به مدارس می‌روند
  • پردیس های فرهنگیان خراسان جنوبی تبدیل به دانشگاه می شود
  • واریز ۲ میلیون تومان به حساب معلمان در آستانه روز معلم
  • یک میلیون روستایی و کشاورز در دولت سیزدهم بیمه شدند
  • بیش از یک میلیون نفر روستایی و کشاورز در این دولت بیمه شدند
  • رضایت ده روسی از نگرش پاتریسیو در رختکن؛ احتمال تمدید قرارداد او به عنوان دروازه‌بان ذخیره